Valtu Jahimeeste Selts 90!

Valtu Jahimeeste Selts koosneb põhiliselt  Rapla ja Kehtna valla meestest. Seltsil on jahimaja ja kaasaegne lasketiir, mis on rajatud Euroopa Liidu toetusega.

Valtu Jahimeeste Selts pakub meestele head laskmistreeningut, võistlusi ja jahipinget.

„Meie lasketiirus saab jahipidamiseks praktiliselt kõiki võimalikke laskeharjutusi teha,“ ütles seltsi esimees Viktor Reino. „Märki saab lasta elektrooniliste märklaudadega 50 ja 100 meetristel radadel, lisaks on kaarrada, erivõimalused harjutada „ründava karu“ ja „kõrge kuke“ laskmist, lisaks on seal kiiruses ja täpsuslaskmises mõõduvõtmist pakkuv CompakSporting.“

Jahitiirus on korraldatud nii kohalikke kui ka üleriigilisi laskevõistlusi. Lasketiir on populaarne harjutuskoht ka kaitseliidule.

Jahiselts on kohalike meeste tegus ühendaja. Traditsiooniliselt peetakse jahihooajal laupäeviti koos jahti, sellele järgneb mõnus ühine söömaaeg. Lõunaks valmib jahijutu kõrvale supp, jahimeeste klassika on loomulikult maksapraad.

8. detsembril sai jahiselts 90 aastaseks. Sünnipäeva tähistamisel  olid koos jahimehed ja kohalik rahvas, kellega tihedalt läbi käiakse. Jahimajas peetakse mitmesuguseid koolitusi, pulmi, sünnipäevi ja seminare, mis toetab seltsi majanduslikku poolt, aga annab samas nii kohalikele kui kaugema kandi inimestele hea võimaluse oma pidusid looduslikus paigas tähistada.

Jahiselts jagab oma teadmisi lahkelt ka väljapoole. Koostöös  koolidega on korraldatud loodusteemalisi lastelaagreid. Pidevalt toimuvad ka jahitunnistuse taotleja koolitused, kus õpitakse lisaks teooriale lasketehnikat. Kursused  toimuvad puhkepäevadelmis lõpevad eksamite   ja jahitunnistusega. Järjekordsed kursused  algavad  veebruari kuus, kuhu huvilised saavad registreeruda aadressil viktor.reino@gmail.com .

 

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail” images_per_page=”50″]